Londra Moda Haftası'na Türk Tasarımcı Çıkarması!

Merhaba sevgili stardoll ve moda tutkunları!

Malum yıllardır ülkemizde tekstil oldukça ileri bir noktada. Ne mutlu ki son yıllarda moda ve tasarım anlamında da gelişim gösteriyoruz. İSTANBUL FASHION WEEK, her sezon eksikliklerini tamamlayarak ilerliyor mesela. Bu yılki moda haftasında yabancıların gözü daha çok üstümüzde olacak gibi... Dahası, bir bir çok başarılı Türk tasarımcıları çıkıyor sahneye. Birçoğu yurt dışında eğitim görmüş, azim ve şevkle tasarım yapan insanlar. Dünyada Türk tekstili yanında Türk tasarımından da bahsediliyor artık... Bunun en güzel örneği; Türk tasarımcıların, yurt dışındaki moda haftalarında da sunumlar, defileler gerçekleştirmesi... Dün başlayan Londra Moda Haftası'nda da üç Türk tasarımcı koleksiyonlarını sergileyecek. İşte o tasarımcılardan üçü:

 

GÜL AĞIŞ

İtalya'da eğitim almış, yıllarca İtalyan moda devi Costume National'de tasarımcılık yapmış olan Gül Ağış, 'Lug Von Siga' isimli markasını yurt dışına sunmaya hazırlanıyor. Ağış, Londra Moda Haftası kapsamında yarın gerçekleştireceği defilede 2013 ilkbahar- yaz koleksiyonunu görücüye çıkaracak. Defilede kullanılacak ayakkabılar ise yine bir Türk markası olan İnci'ye emanet. Tasarımcı koleksiyonlarını genelde, bulunduğumuz coğrafyanın zengin tarihinden ve kültüründen esinlenerek hazırlıyormuş. Gül Ağış, Londra'da tanıtacağı 2013 yaz koleksiyonunu hazırlarken de, yüzyıllar boyunca uygarlıkların çekim noktası olmuş tarihi Kapalıçarşı'dan esinlenmiş. Ağış koleksiyonunda, kendi kimliğinden yola çıkarak Kapalıçarşı'nın gizemli koridorlarını bir yabancının gözüyle anlatmış. Daha da ilginci; bizzat kendi çektiği fotoğrafları baskı olarak tasarımlarında kulllanmış. Ağış'ın farklı doku ve baskıları eşsiz objelerle tamamladığı koleksiyonu aslında Yalın çizgilerden oluşuyor, ancak detaylarda zenginleşiyor. Gündelik şıklığı kendi stiliyle yorumlayan Gül Ağış, koleksiyonunu 'neo-chic' olarak nitelendiriyor. Sırlarla dolu 'Kapalıçarşı' koleksiyonunu ilk kez Londra Moda Haftası'nda sergileyecek olan Ağış'a bol şans diliyorum.

 

ZEYNEP TOSUN

Londra Moda Haftası'nda merakla beklenen bir diğer tasarımcı ise Zeynep Tosun. 2013 koleksiyonunu bugün Vauxhall Fashion Scout'ta sergileyecek olan Tosun'un Londra Moda Haftası'nda sunduğu bir önceki defilesi çok ses getirmişti. Tosun tasarımlarında güçlü ve eklektik kadınları tarif ediyor. Tasarımlarındaki desenler, kullandığı kesimler ve tasarımlarının bütünlüğü; ona olan ilgiyi artırıyor şüphesiz. Tosun'a kalbimiz seninle diyorum...

 

DENİZ BERDAN

Eski blogger, yeni tasarımcı Deniz Berdan'ın kızıyla birlikte yarattığı DB Berdan markası, Londra Moda Haftası'nda; modanın dev isimleriyle aynı podyumu paylaşacak. DB Berdan markasının 'Yaz 2013' adlı koleksiyonu yarın, Vauxhall Fashion Scout'da görücüye çıkacak. Ona da bol şans diliyorum.
 
IN

Pantolon etekler çok ama çok moda! ADL'lerde bulabilirsiniz.

OUT

Cambridge satchel denen çantalar OUT oldu, yazık oldu ve hatta tüh oldu.

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon