Stardoll'un Tarihçesi ve Kurusucu Liisa'nın Büyük Başarısı!

Moda , arkadaşlık, ün, tasarım ve blog...

Hepimizin ilgi alanlarımız vesilesiyle severek oynadığımız Stardoll'un bugün sizler ile kuruluş hikayesi ve gelişim aşamalarını paylaşmak istedim. 

Kurucu olan Liisa'nın küçük bir kız çocuğuyken tutkusu olan kağıt bebeklerini paylaştığı sitenin bugün tüm dünyanın en büyük moda sitesi olacağını kim hayal edebilirdi?


Liisa ilk olarak tutkusu olan kağıt bebekleri oğlunun yardımıyla sanal ortama taşıyarak kurduğu kağıt bebek cenneti gençler tarafından çok sevildi ve 2004 yılında "paperdollheaven" adında bir site kuruldu.

Sitede üye olma veya kendine ait medoll gibi özellikler bulunmamakla birlikte basit tasarımlı kağıt bebek giydirme sitesiydi.


Daha sonra 2005 yılına kadar siteye üye olma,özel bebekler,birden fazla kıyafet seçeneği gibi özellikler ekledi.

2006 yılına gelindiğinde ise site büyük bir değişikliğe giderek ismini 'Stardoll' olarak değiştirdikten sonra kendi medollunu oluşturma tasarım yapma catwalk gibi bir çok özellik eklendi. 


Liisanın stardoll ile amaçladığı şey ilham verici modaya uygun ve güvenli bir site oluşturmaktı.Liisa yaratıcısı olduğu stardoll hakkında şöyle diyordu:  "Birçok web sitesi şiddet ve rekabete odaklanıyor. "Ben gençlerin yaratıcılıklarını ve modaya olan yeteneklerini geliştirebilecekleri daha barışcıl bir ortam yaratmak istedim "



2006 Yılında günümüze kadar hızla ilerleyen stardoll

                   406,112,554

üye sayısı ve popülerliğiyle hala gelişmeye devam etmekte..

Ve son olarak hepiniz Liisa gibi hayallerinizin peşinden gidin çünkü hayal ettiğiniz her şey gerçektir. Pablo picasso.

Diya-she

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon