TOKYO SOKAKLARININ ÇILGIN RENKLERİ TOP 10!





TOKYO SOKAKLARININ ÇILGIN RENKLERİ TOP 10!

(CRAZY COLORS OF TOKYO’S STREETS TOP 10!)

    Merhaba Stardoll Magazine Turkey Ailesi!
      Hello Stardoll Magazine Turkey Family!
    

    Umarım yaz tatiline güzel notlarla ve güzel dostluklarla girmişsinizdir. Artık yıl içinde yapamadığınız şeyler için bol bol vaktiniz var. Oyunda dilediğiniz kadar vakit geçirebilir, tasarımlarınıza zaman ayırabilirsiniz.
      Hope you have a nice day. In Turkey summer holiday has just begun. If you are in summer, hope u have fun.

     Moda denildiğinde insanların aklına Milano, Paris ve New York gibi şehirler gelir. Ancak Uzak Doğu’da modanın kalbi Tokyo’da atar. Bugün sizlerle Tokyo’nun sokak modası hakkında bir şeyler paylaşacağım. Eskiden ülkemizde Japonya denildiğinde çekik gözlü, çalışkan, karate yapan minnak insanlar gelirdi. İnternet'in sayesinde Japonların hayal güçlerinin ne kadar derin olduğu hakkında hemen herkesin bir bilgisi vardır diye düşünüyorum. Özellikle birbirinden çılgın icatları çok konuşuluyor.  Modaları da bu hayal gücünden ve çılgınlıktan nasibini almış ve Tokyo sokaklarına renk katmış. Öyle ki bizim kostüm olarak nitelendirdiğimiz kıyafetleri hayat tarzı olarak benimsemişler.
     Fashion means Milano, Paris and New York for many people. But in Far East fashion means Tokyo! Today I’ll share fashion of Tokyo’s streets. Japanese people has a limitless imagination. And they use it for their fashion too. Their cloths are like costume for us. But they wear this cloths casually.

     Japonya’da sokak modasının birçok akımı ve hepsinin de ayrı ayrı adı var. Bu yüzden yüzeysel bahsedeceğim. İlginizi çekerse araştırabilirsiniz. Tokyo sokak modasına baktığınızda gözünüze çarpacak olan ilk şey Victoria dönemine olan hayranlık olacaktır. Şahsen ben de her zaman Victoria dönemi modasını çok zarif ve asil bulmuşumdur. Japonlar bu tarz kıyafetleri modernleştirerek adına “Lolita” demişler. Kabarık etekler, zarif şapkalar, kurdeleler, danteller, pastel ve gotik renkler Lolita stilinin olmazsa olmazları. Tokyo sokaklarında prenses gibi gezen kızlarla ve aristokrat tarzında giyinen erkeklerle karşılaşma olasılığına kendinizi hazırlayın!
    In Japan, there are too many trends and all have different names. So I ‘ll tell you shortly. Japanese people likes Victorian fashion. So they use it with modern way. And they call it “Lolita Style”. Be ready to see girls like princess and boys like aristocrat in Tokyo Street!  


   Lolita dışında liseli kızların okul üniformalarından oluşan moda akımına “Kogal” demişler. Japonya’ da çok çeşitli okul üniforması mevcut. Ben denizci tarzında olanları çok beğeniyorum. Kogal tarzında kızlar kısa ekoseli eteklerinin üzerine uzun hırka giyiyorlar ve uzun tozluk çoraplar giyiyorlar.
    They wear  school uniforms in Japan. And there are various uniforms. I like sailor uniform much more.




  “Decora” olarak bilinen bir akım daha var. Renkli saçlar, tütüler, rengarenk çoraplar ve fazlaca aksesuardan oluşur. Bu akımda adından da anlaşılabileceği gibi bulduğunuz bütün aksesuarları kıyafetlerinizde ve saçlarınızda dekore etmelisiniz. Bütün akımların arasında en renkli olanı Decora.
   One of the trends is “Decora”. Decora style is so colorful. They were skirts like tutu.and colorful wigs ,socks. İmportant thing is accessories.




   Bunların dışında geleneksel kıyafetleri olan kimonoyu da modernleştirerek giyiyorlar. Erkeklerde bu moda akımlarında aktif rol alıyorlar. Özellikle punk ve metal müziğin etkisiyle gothic tarzda kıyafetler giyiyorlar. Ayrıca Japonya’da animeler (çizgi dizi) insanların hayatlarında çok büyük bir etkiye sahip. Bu yüzden cosplay olarak giyinmeyi alışkanlık haline getirmiş birçok kişi var.  Ben bazı akımları oldukça “kawaii”   (Japonca’da sevimli, tatlı)  buluyorum, bazılarını ise enteresan.
    They like wear traditional cloths with modernized way. Boys are active  too in this fashion trends. In Japan, anime is a big deal. They like cosplaying. But some of them choose  it for life style.I think some trends are so “kawaii” (cute), some of them are weird.



     Tokyo sokaklarından 3 akımı izlerle paylaştım. Bunların dışında daha birçok akım var. 
     I wrote just three trends. There are too many trends. You can search.

    Konuya uygun olduğunu düşündüğüm birkaç kombinimi de paylaştım.  Ayrıca Spotlight’dan Tokyo moda akımlarını taşıyan 10 kişi seçtim. Umarım beğenirsiniz. Kendinize iyi bakın.
     I shared some outfits of mine which look lile Tokyo Street fashion. And I picked 10 dolls have Tokyo street style. Hope u like it. I am so sorry for my grammar mistakes. Take care!



                                        CASCA




10) Ccortez-.-




9) Marie_Koteczek




8) eviculew



7)cansu716






6) demi...14x






5) cloveragent





4) cutietaemin






3) KanekiMer





2) MrsVanity






1) Marie_Koteczek






http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon