Kalem Önerileri

Merhaba sevgili stardoll ve stardoll magazine tutkunları!


Hepinize Merhaba (: Ben Betül, size biraz çizim veya boyamak için kullandığım birkaç araç gereçden bahsedeceğim. Umarım yardımcı olur (:

Öncelikle yaptığınız çizimin üstünden geçmek veya küçük detaylar yapmak istiyorsanız kullanabiliceğiniz Teknik çizim kalemleri var. İlk gördüğünüzde Pilot kalemlere benzetebilirsiniz ama -markası farketmez- bu Teknik çizim kalemlerinin hepsi " Sürekli Yazım Sağlayan Uca " sahiptir, yani siz nekadar uzun bir çizgi çizerseniz çizin tutukluk yapmayacaktır (Tabi kalem bitmediği sürece ^^ ) Ve bu kalemlerin incelik - kalınlığına göre numaraları var, 0.1, 0.8'e göre daha ince buna göre numaraları değişiklik gösteriyor.   

Dediğim gibi farklı Markaları var ama Ben Artline'ın Teknik Çizim kalemlerini kullanıyorum. 0.1, 0.2, 0.5 ve 0.8 benim işimi görüyor(: Fiyati 2-4 lira arası değişiyor.

Buda Rotring'in ürünü,
Birde İsograf Rapido Kalemi olarak geçen bir kalem var buda fazla ince uçlar için, ama Bu kalemlerin fiyatları genelde 40 - 50 lirayı geçebiliyor. Yani aslında buna pek gerek yok 0.80 mm inceliğinde veya daha da ince bir kaleme ihtiyacınız yoksa tabi (: 

Bunu bahsettiğim Artline teknik çizim kalemleriyle çizdim. Bir çok hata var tabi ama onlar benim hatam Kalemin değil :D


Şimdide Markerlara gelelim,
Ben genel olarak Promarker kullanıyorum, 148 renk seçeneği ve birde Renkleri karıştırmak için kullanılan Blender kalemi var. Bunlar alkol bazlı kalemler ve kesinlikle eğer bir a4 kağıdına boyuyorsanız dikkat etmeniz lazım çünkü boya direkt arkasına ordanda masanıza geçebilir :D Ben şahsen denedim üst üste 3 a4 kağıdı koyduğum halde 3. kağıtta bile boya eseri vardı (: Ben kalın sayfalı çizim defterleri kullanıyorum sizede öneririm her türlü boya kalem vs için uygun oluyorlar.


Mesela ben burdaki kazakla sweatshirtü Promarkerla boyadım. Kullanması ilk başta biraz zor gelsede insan alışıyor kullandıkça (:

Touch Twins Markers da Promarkerla aynı işlevi görüyor ama Touch kalemler 204 renk bulunduruyor. 


Copic Markers



Bu markerlar ne yazıkki her kırtasiyede bulunmuyor :/ Genelde "Hobi Mağzası" diye geçen yerlerde bulunuyor. Şehire göre farklılık olucağından ben size İnternetten kendi şehriniz için nerden bulucağınızı aratmanızı tavsiye ederim,  

Okuduğunuz için teşekkür ederim (: Umarım yardımcı olabilmişimdir, Birdahaki yazımda daha farklı boya çeşitlerinden bahsedeceğim. Görüşmek üzere ^^ 

-Betül (crazycatbetul97)








2 yorum

promarker veya touch marker renk önerilerini girermisin bide hangisi daha mantıklı touch ? promarker?

kaç yaşındasınız ?

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon