Stardoll'deki Sıkça Sorulan Sorular

Stardoll Üyelerinin Sıkça Sorulan Soruları

Stardoll'e her geçen gün yeni üyeler eklenmeye devam ediyor. Dolayısıyla bu üyelerin de çok fazla soruları oluyor. Bireysel olarak bana ve benim nezdimde bloguma & Facebook sayfama gelen soruları toplu olarak yanıtladım. İşte Stardoll'deki Sıkça Sorulan Sorular


1.Soru Stardoll Staff ne demektir? Stardoll'deki stafflar kimlerdir?
Cevap Stardoll Staffları ülke temsilcileridir ve şu an Stardoll'de 4 staff vardır. Bunlar Callie.Stardoll (Uluslararası), Eda.Stardoll (Türkiye), Maite.Stardoll (İspanya) ve Julia.Stardoll (Brezilya)


2. Soru Callie's Crew nedir? Crewler kimlerdir?
Cevap Callie'nin takımı olan ve oyun içerisinde güven kazanmış üyeler arasından seçilen crewler, başlıca oyun içerisindeki huzuru sağlamakla görevlidir. Oyundaki crewler: Busecem06, Perisip, Yasemin_Woww (Türkiye), madmadeleine (ABD), aynana (Arabistan), t_louise (Norveç), SIMPLE_BE (İspanya), Beluchiitaa (Uruguay), Angel_of_HIM (Avusturya), mznita, sdoreymenano (Brezilya), aliahok (Yunanistan) ve milenastrong (Yunanistan)



3. Soru Süperstarlık ve Royaltylik nedir? Ayrıcalıkları nelerdir?
Cevap Stardoll'de resimli anlatılmış:

4. Soru Hesabım hacklendi ne yapabilirim?
Cevap Öncelikle büyük  bir sorun olmazsa Stardoll hesabınız hacklenmez... Ancak, eğer şifrenizi ve diğer kişisel bilgilerinizi paylaşırsanız (en yakın arkadaşınızla bile) hesabınız çalınır. Hesabınızın çalınmasını istemiyorsanız şifrenizi kimseyle paylaşmayın. 


5. Soru Stardoll chat (parti) nedir? Nasıl oylama yaparım?
Cevap Chat ortamında yeni arkadaşlarla tanışabilir veya çeşitli oyunlar oynayabilirsin. Bir akademi görevi olan 'parti oylama' parti odasının sol alt tarafında yer alan yıldızlar sayesinde yapılır.


6. Soru Stardoll Akademi nedir? Akademi görevleri nasıl yapılır? Akademide 2. yıl başlayacak mı?
Cevap Stardoll akademinin uzunca anlatımı BURADA yazıyor.  Görevleri uygun şekilde tamamladıkça yeni görevler açılacaktır. Ta ki son göreve gelene kadar. Son görevi de yaptığınız zaman akademi görevleriniz bitmiş olacak. Şu an 2. yıl söz konusu değil maalesef :/


7. Soru Nasıl Star Blog yazarı olabilirim?
Cevap Star Blog yazarı olabilmek için öncelikle ya kendi kişisel blogunuzda ya da Stardoll'deki blogunuzda önceden yazılar yazmış olmanız gerekiyor. Daha sonra bu yazılarınızı değerlendirmesi için Stardoll'e iletebilirsiniz. Ancak şu an için yeni yazar alımı yok. AMA BİZİM BLOGUMUZDA HER ZAMAN YAZABİLİRSİNİZ :)


8. Soru Level nedir? Nasıl level atlarım?
Cevap Stardoll'deki seviyenizi gösteren level sitemi yakın tarihte eklendi. Günlük görevleri tamamlayıp level atlamak için puan kazanabilirsiniz. 


9. Soru Hesabımı, tasarımlarımı, kıyafetlerimi çalan; beni rahatsız eden birini nasıl şikayet ederim?
Cevap Öncelikle 'çeşitli anlaşmalar' yapmazsanız hesabınız da ürünleriniz de çalınmaz. Ama oldu da çalındı ya da bir üye sizi rahatsız etti; hemen uygun olan yerden (sohbet, tanıtım, tasarım) Rapor Et seçeneğiyle kural ihlalini şikayet edin, Stardoll ekibi gerekeni yapacaktır.


10. Soru Nasıl Süperstar & Royalty olurum?
Cevap Süperstar olmak için cep telefonuna ya da kredi kartına ihtiyacınız var. Seçtiğiniz Süperstarlık paketinin ödemesini yaptıktan hemen sonra hesabınız Süperstar olacaktır. Royalty olmak için ise ya 1 yıllık süperstarlık paketini satın almalısınız (kredi kartıyla) ya da parça parça diğer paketleri satın alarak süperstarlığınızı 1 yıllığa tamamlamalısınız.


11. Soru Nasıl NCG & CG ya da Günün Tasarım kazananı kupasına sahip olabilirim?
Cevap Covergirl ve National Covergirl olabilmek için ulusal ve uluslararası üyelerden en çok oyu o gün sizin almış olmanız gerekiyor. Oy toplamak için diğer üyelerin ziyaretçi defterlerine ya da albümlerine yorum yazabilirsiniz. Ayrıca yayın mesajı atarak da sesinizi tüm dünya üyelerine duyurabilirsiniz. Tasarım kazananı olabilmek için de bir tasarımınızın olması ve onun oylanması gerekiyor.


12. Soru MSW (Miss Stardoll World) Nedir?
Cevap İlki 2010 yılında yapılan ve kazananı bir Türk üye olan MSW, her yıl Eylül ayında başlıyor. Bu arada ilk MSW kraliçesi olan Perilice2'nin hesabı kapandı.


13. Soru Podyum (Catwalk) nedir? Podyum nerede?
Cevap Bir zamanlar Stardoll'de çok popüler olan podyum uygulaması The Vote ve Spotlight eklenince ortadan yok oldu. Ancak podyum Facebook'tan giriş yapılan Stardoll'de şu an hala yer alıyor ve kombini en çok beğenilen üyeler dereceye giriyor.


Farklı sorularınız varsa onları da buradan yazabilirsiniz. Cevaplaya bildiklerimi cevaplayacağım, cevaplayamadıklarım hakkında da bilgiler alıp kesin yanıtı vereceğim. 

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon