Bilinçsiz İnternet Kullanımının Mağduru Olmayın!

Merhaba sevgili stardoll magazine tutkunları!

Çoğunluğunu stardoll.com kullanıcılarının oluşturduğu blog takipçilerimiz arasında eminim süperstarlık konusunda mağduriyete uğramış arkadaşlarımız vardır.

Sadece stardoll değil internet üzerinden yapılan tüm harcamalar aslında risklidir. Bu durumlar çoğunlukla sitelerden değilde 'internet dolandırıcıları' dediğimiz kişiler kaynaklanır.
Siz bu insanları belkide sosyal medyada arkadaşınız olarak görürsünüz yada site yönetiminden olduklarını bile söylerler sizlere..

Genelimiz henüz 18 yaş altında olan bireyleriz ve belkide Türk olamamızın getirdiği saflıkla birlikte kötü düşünmeyen tavırlarımız yüzünden bu internet dolandırıcılığı olaylarından en çok bizler etkileniyoruz.


Neler yapmalıyız?

*Öncelikle henüz 18 yaşını doldurmamış bireyler iseniz, asla ailenizden habersiz telefondan, kredi kartından veya başka bir yolu kullanarak internet üzerinden alış veriş yapmayın!
*İnternette tanıştığınız hiç kimseye ama hiç kimseye güvenmeyin! Unutmayın onlar çoğu zaman bildiğiniz kişilerin tam zıttı kişiliklerdir.
*Üye olduğunuz sitelerin güvenilirliğinden emin olun ve ancak üyelik koşullarını iyice inceledikten sonra üye olma işleminizi gerçekleştirin.
*Yine üye olduğunuz sitelerden anında alışveriş yapmak yerine en azından siteyi iyice bir çözene kadar bekleyin ve güvenliğinden emin olduğunuzda, ailenizin onayı ile işlemlerinizi gerçekleştirin.
*Özellikle oyun sitelerinde asla kural dışı hiç bir işleme yönelmeyin. (Birbirinize gerçek para ile ürün satmak vs. gibi) Çünkü %99,9 dolandırılma ihtimaliniz var! Site yönetimi bir kuralı boşuna koymaz zaten.
ve her zaman dikkatli olun!


Hatta internet başında saatlerce oturmak yerine aileniz yada arkadaşlarınızla gezin, eğlenin. Ev yada ev dışı bir ortam hiç fark etmez. Göreceksiniz ki internet başında boşuna öldürdüğünüz zamanlardan daha fazla eğleneceksiniz.

Sevgilerle,

1 yorum:

Teşekkürler çok iyi anlatmışsınız :)

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon