Mehmet Ali Birand'ı Kaybettik.!

Merhaba sevgili stardoll ve stardoll magazine tutkunları!

Dün bu haberi duyduğumda şok geçirdim hatta kendimi tutamayıp ağlamıştım.Ekranların o gülen yüzü dün geçirdiği ameliyat sonucu yaşama veda etti.  Gerçekten büyük bir gazeteciyi yitirdik. Onun yeri asla dolmayacak. Her gün saat 19:00'da o eğlenceli anlatışıyla insanların zihinlerinde ve kalplerinde her zaman bir iz bırakacaktır.. Birand 71 yaşındaydı 49 yıllık gazetecilik hayatında bir çok başarının yanı sıra bir çok ilki de başardı. Gelin şimdi 49 yıllık gazetecilik hayatında neler yapmış bir kez daha bakalım. 



Birand gazeteciliğe 1964'te Milliyet gazetesinde başladı.
Milliyet muhabiri olarak 1971'de gittiği Brüksel'de 20 yıl yaşadı. Türkiye'nin Kıbrıs adasına askeri müdahalede bulunduğu 1974 yılı, Birand'ın gazetecilik kariyerinde de dönüm noktası oldu.
Türkiye'nin Avrupa ve NATO ile ilişkilerine mercek tutan başlıca isim haline geldi. Özellikle önde gelen uluslararası siyasetçilerle yaptığı röportajlar yankı uyandırdı.
Mehmet Ali Birand, 1970'lerde ve 80'lerin başında Brüksel'den bildirdiği haberlerle BBC Türkçe Servisi'nin radyo yayınlarına katkıda bulundu. Daha sonraki yıllarda ise BBC Türkçe'ye katkılarını analiz içeren yorumlarıyla sürdürdü.
Birand'ın yıldızı, 1985'te TRT'de başlayan ve ardından Show TV'de devam 32. Gün programıyla parladı.
1988'de Lübnan'da, PKK lideri Abdullah Öcalan ile röportaj yapan ilk isimlerden biri oldu.
1992-1995 döneminde Show TV'de ana haber bültenini sunan Birand, daha sonra Kanal D Grup Başkanlığı görevini üstlendi ve CNN Türk televizyonunun kuruluşunda yer aldı.
Birand ayrıca, Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahalesi, 12 Eylül askeri darbesi, Türkiye-Yunanistan ilişkileri, Türkiye-Avrupa ilişkileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapısı ve PKK konularında kitaplar kaleme aldı.
Bu kitaplar İngilizce, Almanca ve Yunanca'ya çevrildi.


Mekanı Cennet Olsun..


Yazı/resimler: 000pop
Haber: Number One



1 yorum:

çok seviyodum onun haberlerini izlemeye şimdi herkez unuttu gitti :(

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon