Eurovision 2017 | Final

Son olarak 2012 yılında Can Bonomo'nun performansıyla katıldığımız Eurovision şarkı yarışması 5 yıldır Türkiye'nin katılımı olmadan sürdürülüyor. Bu yıl ülkeler şarkılarıyla Ukrayna'da yarışıyor.
 
Dün gece yarı finalistler yarıştı ve final için toplam 10 aday belirlendi. Finale kalan 10 ülke adayı 11 ve 13 Mayıs tarihlerinde iki grup olarak tekrar performans sergileyecekler. Böylelikle 2017'nin büyük final kazananı belirlenecek ve Eurovision seneye kazanan yarışmasının ülkesinde yapılacak.
 
Yarışma dahilindeki performansları sizin için takip ettim. En beğendiğim performanslar geçen senenin kazananı Jamala'nın yarışma dışında yaptığı gösteri ve İsveç için yarışan Robin Bengtsson ile Azerbaycan için yarışan Dihaj'ın performansları oldu.
 
Performans olarak en beğendiklerimden biri olmasa da Ermenistan için yarışan Artsvik'in Fly With Me (Benimle Uç) şarkısı en beğendiğim şarkı oldu. O zaman finale kalan ülkelerin performanslarını seyretmeye Ermenistan ile başlayalım.
 
Moldova için yarışan Sunstroke Project grubu çok hareketli bir şarkı olan Hey Mamma ile finale kaldı. Bence Yaz aylarında bu şarkıyı ülkemizin tatil merkezlerinde de sık sık duymamız mümkün.
 
Azerbaycan'dan Dihaj, Skeletons (İskeletler) şarkısıyla performansını en beğendiğim finalist oldu.
 
Yunanistan'ı final turuna taşıyan Demy, This is Love şarkısıyla seyirciden en çok alkışı alan yarışmacılardan biri oldu.
 
İsveç'in 'İdol' yarışmasıyla keşfedilen Robin Bengstsson I Can't Go On ile final gecesinde yarışmaya hak kazandı. Robin'i Stardoll'den hatırlayanlar kimler? Stardoll üyeleri için seslendirdiği şarkıya BURADAN ulaşabilirsiniz. 
 
Portekiz'dan Salvador Sobral Amar Pelos Dois şarkısını seslendirdi. Gecede en öne çıkan isimlerin başında gelen Salvador Sobral'ı finale taşıyan performans Youtube'daki en çok izlenen performans oldu (şimdilik)
 
Polonya'nın adayını da hakkında en çok konuşulan isim olarak gösterebilirim. Canlı yayın yorumlarında ben en çok onun adını ve Polona bayrağını gördüm :) Kasia Mos - Flashlight
 
Avustralya'nın adayı henüz 17 yaşında! Gecenin en küçüğü olan Isaiah, performansıyla bir deve dönüştü, Don't Come Easy...
 
Güney Kıbrıs Rum Kesimi yarışmaya Hoving ile katıldı. Hoving, Gravity şarkısını seslendirirken yüzünden tebessüm hiç eksik olmadı.
 
Belçika'nın adayı gecenin en heyecanlı ismiydi. Blanche, sahnede City Lights şarkısını seslendirdi. Basın açıklaması sırasındaki heyecanlı halleri onu yarı finalin en şirinleri arasında göstermeme yeter de artar bile :)
 
Ve Türkiye... Ülkemiz bu yıl da yarışmaya katılmadı ama Eurovision resmi Youtube hesabında Türkiye'nin en iyi 10 performansını yayımladı. Ülkemiz 2003 yılında Sertap Erener'in Every Way That I Can şarkısıyla 1. olmuştu. Ama ben açıkçası en çok Can Bonomo'nun Love Me Back performansını beğeniyorum Türkiye için yarışanlar arasında, o da 7. olmuştu.
 
Finalde turunun ilk yarısında Polonya, Ermenistan, Portekiz, Azerbaycan ve Moldova yarışacak. Finalin ikinci yarısında ise İsveç, Yunanistan, Belçika, Kıbrıs ve Avustralya yarışacak.
 
Sizin final favoriniz kim?
Peki ülkemiz seneye Eurovision'a katılsa, hangi şarkıcının bizi temsil etmesini isterdiniz? Ben Aynur Aydın derdim :) 

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon