Emek Hırsızlarını Tanıyalım!

Stardoll'ün Emek Hırsızlarını Tanıyalım!

Stardoll'de bir kopya tasarım curcunası var ki çözülmek bilmiyor! Bu yüzden onlarca Türk ve yabancı tasarımcı oyunu bıraktı ya da mevcut tasarımlarını silip yeni tasarım yapmama kararı aldı.

Bir programı kullanarak tasarımcıların beğenilen tasarımlarını kopyalayan ve kendisi tasarlamış gibi satan emek hırsızları, sırf biraz daha ucuza satıyor diye bazı (bu hırsızlığa ortak olan) üyeler tarafından tercih ediliyor. İşte maalesef tam da bu yüzden bu hırsızlar bir türlü tükenmiyor!


Eda.Stardoll ve diğer Stardoll çalışanları bu üyelere ve kopyalama programına tabiri yerindeyse bir savaş açmıştı ama... görünen o ki bu savaşta pek de başarılı olamadılar.  Kopyacılar, özellikle de Türk kopyacılar işe devam ediyor. İşin kötü yanı kopya tasarım satın alanlar da Türk üyeler.


Gördüğünüz gibi, kopyacıların müşterilerinin arasında Royalty üyeler ağırlıklı...

Bunları paylaşmak benden, gereğini yapmak Stardoll'den. 
Bundan açık bir kanıt olmaz herhalde, hem de Stardoll dahilindeki kanıtlar. (Hepsini tek te rapor ettim ayrıca) İhlal ettikleri kurallar:
  • Diğer Stardoll üyelerine saygısız davranmak veya diğer üyeleri rahatsız etmek!
  • Stardoll dahilinde kurallara aykırı hareket etmek veya başkalarıyla kuralları ihlal etmeleri yönünde konuşmak!
  • Başka Stardoll'ların tasarımlarını kopyalamak.

Bir diğer konu da aşağıdaki görselde de yer alıyor. Görüldüğü gibi Stardollturkiyem blogunda (blog sahibiyle o güne kadar arkadaştık, bunu yüzlerine vurduğum için yazarı blogdan çıkartmak yerine beni kötü ilan etti.) yazar olan GoldForever kullanıcı adlı Stardoll üyesi, bulduğu kopya programını blog sahibiyle nasıl bir coşkuyla paylaşmış, bu coşkusunu da yanlışlıkla blogda yayımlamış. Ortaya bu görüntüler çıktı daha sonra:


Chatte bana bunları yazdı kendisi, dahası da var da bunları paylaşabiliyorum sadece.


Stardoll tasarımcılarının tasarımlarını kopyalayanlar bunlarla da sınırlı değil, tasarım oylama listesinde günün kazananı bile olabiliyorlar, o da ayrı bir yazımın konusu olacak.

Sevgilerle,
RockinCreyzi

22 yorum

En başarılı crew oylama kısmına neden hiç biri seçeneği konmadı ben hiç birinide başarılı bulmuyorum al biirini vur ötekine

HEPSİDE GAYET BAŞARILI KERİM NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDIN YA

ACİL YENİ CREWLER SEÇİLMELİ HİÇ BİRİNİ KİMSE SEVMİYOR

Arkadaş Caps lock u açık unutmuş galiba :)

@golianderStardoll, blogumda sürekli bu tarzda, Stardoll üyelerinin görüşlerinin alındığı anketler yapılıyor. Crewlerin hiçbiri bu anketten rahatsız değilken sen neden rahatsız oldun?

Bana göre de crewler başarılı ancak üyeler ne diyor bir bak istersen.

Üçüde gayet başarılı,kimseye düşmanlık beslemeden tarafsızca işlerini yapıyorlar.Eline bu yetkiler verildiğinde ortalıkta terör estirebilecek çok kişi biliyorum,onların eline fırsat verme Eda.Stardoll,vermiyorsunda TEŞEKKÜRLER

Kimse kendini kandırmasın 3 crewde taraf tutuyor kimin işine gelirse onlar teşekkür ediyor hiç birine ulaşılmıyor hepsi kendi sultanlığını ilan etmiş gizli bir örgütmüşcesine bazı üyeler ulaşamıyor bile arkadaşlık listeleri bom boş kime yardım ediyor bunlar ben göremiyorum rapor sistemi bile düzgün çalışmıyor oyunda hak düzen kalmamış crewlerde başarısız oyunda açık ve net!

İsimsiz yorum yapmak çok kolay. Ben tüm crewlere ulaşabiliyorum, sen de (her kimsen) ulaşabilirsin. Tüm crewlerin ziyaretçi defterleri açık, varsa bir sorunun, yardım gerektiren durumun oradan onlara yazabilirsin.

Crewler kim ben tanımıyorum?

Kedi ulaşamadağı ciğere mundar dermiş haydi siz crew olunda görelim nasıl koşturacağınızı ben 3 crewden de memnunum günün çoğu kısmında stardolldeler hanginiz gününüzün çoğunu stardollde geçirebilir? Bu arada crewlerin normal üyelerden hiçbir farkı olmadığını bilmenizi isterim.Kanıtsız şikayetler geçersiz yani boşa taraf tutuyor vb saçmalıkları kesin.Crewlere ulaşmak isteyen arkadaşlar varsa perisip busecem06 yasemin_woww :) size şunu da söyleyeyim isterseniz 1 milyonunuz bile crewlerden memnun olmasa bu hiç bir şeyi değiştirmeyecek çünkü stardoll memnun ki hala crewler ;)

@goliander, yine son cümlede yanlış bir şey söylemişsin; Stardoll geçmişteki crewlerden de çok memnunda ama ne oldu, üyeler rahatsızlıklarını belirtti, kendileri olmayacak şeyler yaptılar ve neticede yeni, mevcut crewler seçildi. O yüzden üyeler fikirlerini bırak belirtsin, ama fikirle / eleştiriyle, hakareti karıştırmamak şartıyla. Karıştıranın yorumunu (isimsizse) siliyorum zaten.

Ben işimi bize ulaş ve destekform'dan hallediyorum oyunda crew'e bile gerek yok yeterli özeni oyun göstermeli normal üyelere bekçi görevi vermek ne derece doğru bu oyunda haksız rekabete gidecek yollara neden olmakta bazı üyeler crew olmak pahasında neredeyse canını verecek benim önerim Crewlik kaldırılsın!!!

Bu yazış tarzını bilmemek çok zor olmasa gerek anonim kullanmana gerek yokki

aa goliander yoksa o crewlik ateşiyle yanıp tutuşan senmisin :D

Keşke sen crew olsan çok yardımseversin de yapabilirsin.Bunu bir düşünmelisin yakışır sana ↥Bu bloğu yüzlerce kişi takip ediyor ve yorum yapıyor buna neden inanmak istemiyorsun

Ya da neyse boşver bunu sayfadan çıkınca düşün ;) malum..

Anonim le yazıp gerçek hesapla yazmaya bir yüz bul ondan sonra yorum yaz :)))

şu anda aktif 4 kişi olduğundan olabilir mi canım? çok mu zekisin sen?

ahhah öyleyim tabii :) o zaman bunları 1 kişi yazıyor olamaz öyle değil mi ? Seni hayal dünyanla başbaşa bırakıyorum kolay gelsin

Bence adsız kimse yorumunu hesabını belirterek yazsın. Yoksa bu yazı için anonim yorum yetkisini kapatacağım.

en kötü crewlerden biriside yasemin perisip yasemini görmekten bıktık bebeklikten beri crew tek adam taht kavgası gibi oturduğu yerden kalkmak bilmiyor özgür düşüncem ile dedim

Bu yorum yazar tarafından silindi.

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon