Müzik Listemde Bu Hafta (19-26 Nisan)

Merhaba sevgili müzik ve stardoll magazine tutkunları!

Sizler için her hafta, oylarımız ile belirlenen bir şarkıcının hit şarkılarını, kısa hayat hikayesini, şarkılarına yapılan coverları ve sanatçılar tarafından yapılan illustrasyon çalışmalarını paylaşacağım. Umarım etkinliğimizi hepiniz beğenirsiniz, çünkü sizin için!

İlk haftamızın konuğu aşırınında ötesinde çok sevdiğim, ünlüler arasında en zarif seçilen ve geçtiğimiz günlerde West Coast klibini yayımlayan  Lana Del Rey oluyor!


Lana Del Rey Kimdir?

Lana Del Rey ismi ile tanınan genç şarkıcının gerçek ismi Elizabeth Woolridge Grant’tır. 
Lana Del Rey ismi ile tanınan şarkıcının Lana Del Rey aslında takma adıdır. Diğer takma isimleri ise “Lizzy”, “Lana Del Mar”, “Lizzy Grant”, “May Jailer” ve “Sparkle Jump Rope Queen” şeklindedir. Takma ismi Lizzy’nin menajerleri tarafından konulmuştur. Lana Amerikalı ünlü aktris “Lana Turner”ın ismidir. Del Ray ise bir araba ismi olan “Ford Del Ray” den gelmektedir.

Lana Del Rey’in en kalın kadın sesi olarak bilinen Contralto sesi, 50’li yılların stilini yansıtması, güzellik kraliçesi saç şekli, dudakları, sağ yanağında bulunan beni, bir şarkı içerisinde çok kısık ve çok yüksek sesleri, klasik ve hip hop tonları başarılı bir şekilde yansıtabilmesi onun en belirgin ayırt edici özelliğidir.

Lana Del Rey 1986 yılında doğmuş genç bir sanatçıdır. Lana Del Rey’in doğum tarihi 21 Haziran 1986’dır. Burcu yengeçtir. Lana Del Rey bir Amerikalıdır. Genç aktris Amerika’nın New York’a bağlı Lake Placid’de doğmuştur.

Lana Del Rey’in ailesine baktığımızda ünlü şarkıcının bir kız kardeşi, bir de erkek kardeşi olduğunu görürüz. Lana Del Rey’in annesinin adı Patricia Grant, babasının adı Robert Grant’tir. Robert metin yazarlığı işinde çalışmış daha sonra yatırımcılık yapmıştır. Patricia ise eski bir hesap yöneticisidir. Lana Del Rey’in kız kardeşinin adı Chuck Grant şeklinde iken Lana Del Rey’in erkek kardeşinin ismi  ise Charlie Grant’tir. Lana Del Rey’in kardeşleri kendisinden küçüktür.

Lana Del Rey'in Sevdiğim, Sevilen 5 Şarkısı!
İddia ediyorum dinlemeye doyamayacaksınız...

Miley Cyrus - Summertime Sadness (cover)




10% at 28 of 266 seconds
0:47 / 4:26

Miley Cyrus'ta güzel seslendirmiş, öyle değil mi?


Lana Del Rey haftamızda bol bol Lana Del Rey dinleyelim, Lana'yı takip edelim ve yazımda yer verdiğim illustration çalışmalarını kullanalım :)

Peki haftaya hangi şarkıcının haftası olsun?
İstediğiniz sanatçıyı sağ tarafta bulunan anket ile oylayabilir ya da bu yazıma ismini yorum olarak bırakabilirsiniz :) Müzik dolu bir hafta dilerim..

Sevgilerle,

5 yorum

Birdy veya Demi Lovato olsun :)

Hande yener olsa?

bnce NİCKİ MİNAJ

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon