STARDOLL'de FRİDA KAHLO ESİNTİLERİ

Merhaba sevgili stardoll ve stardoll magazine tutkunları!


 Bu hafta Stardoll resimlernin yanında özel yaşamıyla da ilgi çeken Meksikalı ressam Frida Kanlo ile buluşturdu bizi. Frida Kahlo temalı  MUSEUM MİLE mağazasına gelen ürünler her ne kadar renkli Meksika kültürünü yansıtsa da bu renkler içinde Frida nın yaşamı zorluklar,çektiği bedensel acılarla doluydu.

Çocuk felci ile doğmuş ve bunun yanında henüz 19 yaşında geçirdiği trafik kazası nedeniyle onlarca kez ameliyat olmuş, yaşamının  büyük bir kısmını da bir yatakta geçirmek zorunda kalmıştır. Bu dönemde çektiği bedensel açılardan kaçmak için resim yapmaya başlamıştır.


Fridanın 143 eserinden 55 i oto- potredir. Yaşamının büyük bir bölümünü yatakta başının üstünde duran “gündüzlerinin ve gecelerinin celladı” olarak tanımladığı bir aynaya bakarak geçirdiği için sürekli oto-portre çizmiştir. Resimlerindeki ustalık Pablo Picasso’ya bile "Biz onun gibi insan yüzleri çizmeyi bilmiyoruz" dedirtmiştir.






Stardolle gelen bazı ürünlerden de anlaşıldığı gibi Frida hayvanlarla iç içeydi. Geçirdiği trafik kazası nedeniyle  çocuk sahibi olamayan Frida sevgisini hayvanlara yönetmişti. 



 Sımsıkı toplanmış örgülü saçları, rengarek çiçeklerle  süslediği zarif ve bir okadar da acılı yüzü, doğallaığını vurguladığı kalın kaşları ve çocukluğunun  geçtiği  " mavi ev" ile  bizi Frida ile buluşturan Stardolle teşekkürler.


sevgilerle,
ddemmett

1 yorum:

http://stardollmagazineturkey.blogspot.com/
EmoticonEmoticon